Lys i Mørket - Hanstholm Fyr fylder 175 år

Lørdag den 15/12 kl. 14-16.30

”Åbent fyr”, eftermiddagskaffe, hyggelig belysning i fyrhaven.

Tale ved borgmester Ulla Vestergaard.

Alle er velkomne.

Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm

Støtteforeningen for Hanstholm Fyr

 

Tidligere udstilling september 2018: Influencer. Tekst-lyd-komposition af lydkunstner og komponist Sebastian Edin og billedkunstner Jens Settergren.


Værket er skabt af de to kunstnere i forbindelse med Jens Settergrens deltagelse i projektet Menneske og Vind, og det kan opleves øverst i fyrtårnet. Entré til tårnet: 20 kr.
Læs mere om værket på dansk og engelsk her:

Plakat Dansk

Plakat English

Tidligere udstilling 1. september til 16. september 2018: Skulpturer af Michael Sasserson, Karin Mørch, Wolfgang Mehl


Tidlinere udstilling sommeren 2018: Jens Brink

Tidligere udstilling sommeren 2018: Birte Ohsten

Herefter udstilling indtil den 1. september.

Det  sker på Fyret

Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm arbejder netop nu med to ambitiøse projekter, nemlig Menneske og Vind, som arrangerer arbejdsophold for kunstnere og videnskabsfolk, og Hanstholm Artspace, som er et stort, nordatlantisk udstillingsprogram.

Projekt Menneske og Vind lukkede den 1. august dørene op for kunstneren Jens Settergren, som har boet og arbejdet på fyret i august og september.

Bestyrelsen arbejder på at finde den helt rigtige placering til den skulptur, som Jens Settergren har udarbejdet under sit ophold. Vi glæder os til at kunne afsløre den.

Jens Settergren har sammen med komponist og lydkunstner Sebastian Edin skabt tekst-lyd-kompositionen Influencer specifikt til Hanstholm Fyr. Den afspilles i tårnets øverste rum lige under linseværket i hele september.

Hanstholm Artspace har fundet finansiering fra Statens Kunstfond og Spar Nord Fonden, men mangler stadig et stykke fundraisingarbejde, før det kan sættes i gang.

Kunstnerophold

Vi har nu udvalgt de fire kunstnere, som deltager i projektet Menneske og Vind.

I august og september 2018 bor og arbejder Jens Settergren på fyret. Han arbejder med en skulptur i rustfri stål.

I oktober og november 2018 bor og arbejder tekstilkunstner Grethe Wittrock på fyret. Hun arbejder med sejl fra gamle sejlskibe.

I januar og februar 2019 bor og arbejder komponistduoen Lydport på fyret. De vil blandt andet arbejde med en korkomposition.

I januar og februar 2019 bor og arbejder scenekunstner Lars Lindegaard Gregersen på fyret. Han arbejder med en skoleforestilling med saxofoner som omdrejningspunkt.

Videnskabelige ophold

Vi har også udvalgt tre videnskabspersoner, som dels skal arbejde med egne projekter og dels skal samskabe med kunstnerne:

I efteråret 2018 over flere perioder laver antropolog Rikke Nyvang et antropologisk feltstudie omkring hvordan kunst, vind og videnskab præger Hanstholm før og nu.

I oktober-november skriver litterat Peder Bo Jørgensen en videnskabelig artikel om vindens betydning i litteratur fra og om Thy m.v.

I januar-februar arbejder seniorforsker Morten Fischer Mortensen, Nationalmuseet, med flere videnskabelige artikler og foredrag om sandflugt og pollenanalyse.