Berørte Blå Vinger

Slow Works

18.07 -

I Skibningshuset

Om udstillingen
Kunstner- og designduoen Slow Works er optaget af naturens balance. Med denne udstilling vil de gøre os opmærksomme på, hvor let vi påvirker naturen omkring os. Vi er en del af naturen. Den er en del af os.

Kunstværket »Berørte blå vinger« er skabt i et tværfagligt samarbejde mellem naturvidenskab og kunst. Ønsket er at formidle et naturvidenskabeligt emne i et kunstfagligt udtryk med udgangspunkt i Nationalpark Thys unikke og ikoniske art, sommerfuglen ensianblåfugl.

Værket er et poetisk og sanseligt værk skabt i letvævet bomuld, som er farvet i hånden med plantefarven indigo.

Om Slow Works
Slow Works bor i Klitmøller lige opad Nationalpark Thy. Kunstner- og designduoen består af Benthe Boesen, beklædnings- og tekstildesigner, og Troels Schwarz, grafisk designer. De arbejder i spændingsfeltet mellem de to fagligheder, som oftest kommer til udtryk i simple grafiske silhuetter. De finder inspiration i naturen og dens rå elementer. Slow Works er fascinerede af og arbejder med planterigets farveunivers og skaber naturlige farver fra planter og blomster ud fra gamle håndværkstraditioner.

Farven blå og det blå farvespektrum fra planten indigo er Slow Works’ største passion og signaturfarve. Duoen arbejder ud fra den tusind år gamle indigotradition, hvor farveskalaen skabes med rene naturprodukter: Indigo, frugtsukker og kalk.

Kunstprojektet er støttet af
Den Jyske Kunstfond
Grethe & Jørgen P. Bornerups Fond
Kulturelt Samråd i Thisted Kommune
Nationalpark Thy
Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm

Arrangeret af Slow Works & Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm