Hvad kan jeg opleve?

I spændingsfeltet mellem det gamle, frede kompleks og den eksperimenterende samtidskunst

Inddragelse og inspiration i helt unikke rammer

Et udstillingssted for det banebrydende, det nyskabende, det innovative, det iværksættende og det eksperimenterende. Et mødested, hvor borgerne kan komme og være (og være med).

Steve Messams Watched #3

Et aktivt, relevant, dynamisk og skabende kultursted

Det Nordatlantiske Fyr I Hanstholm er et udstillingssted I konstant bevægelse. Det betyder, at vi opererer med korte udstillingsperioder for at afprøve så mange forskellige udstillingsformer og elementer som sæsonen og stedet tillader.

Udstillingerne tager udgangspunkt I det Nordatlantiske som inspiration til at arbejde konkret med Hanstholms kultur, natur og mennesker. Dermed inddrages lokalbefolkningen I udstillingernes aktiviteter og ofte opstår der ny kunst, nye bånd og nye tanker I mødet mellem stedet, kunstneren og de deltagende borgere.

Et læringsmiljø

På Hanstholm Fyr residerer kunstnnere og videnskabsfolk året rundt. De fleste arbejder med noget stedsspecifikt, som på mange forskellige måder knytter deres virke an til området. På Fyret ønsker vi at udvikle vores position som læringsmiljø gennem formidlingen af kunsten og forskningen på stedet samt gennem muligheden for at konservatorier, akademier, universiteter og andre læringsinstitutioner kan bruge Fyret og dets faciliteter I kortere eller længere perioder.  

Erik & Nils Petters sprællemand på Kulturmødet

Et stærkt lokalområde

Hanstholm Fyr er velsignet med et aktivt og deltagende lokalområde I rivende udvikling. Lokalsamfundet føler stor ejerskab og omsorg for Fyret, hvilket også betyder at en stor del af Fyrets dagligdag og drift er båret af frivillige hænder.  

Spørger du en holmbo, hvad man skal opleve i Hanstholm, er listen efterhånden lang.
Men alle vil formodentlig sige Fyret.