Til kunstnere og fagfolk

Information om ophold og samarbejde

Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm samarbejder med kunstnere og andre fagfolk

På Hanstholm Fyr er det muligt at residere som kunstner eller forsker. Vi har fem lejligheder, hvoraf de to året rundt er reserveret til arbejdende og udstillende kunstnere. Udenfor vores udstillingssæson er de to længer mulige at leje til værksted, atelier eller workshoplokale. Ønsker du at afholde kurser i en længe, er der mulighed for at kursisterne kan bo på Fyret (mod betaling). Leje af lejligheder eller lokaler forudsætter selvfølgelig, at de er ledige i den ønskede periode. Derudover er der fortrinsret for kunstnere og fagfolk, der arbejder med naturen, mennesket og det nordatlantiske.

 

Lejlighederne:

Alle lejligheder er indrettet med et skrivebord, så du kan få ro til dit arbejde. Hos os er den friske luft bogstaveligt talt lige ved døren og udenfor venter den fantastiske natur, som både inspirerer og skaber ro, så du kan koncentrere dig om dit arbejde. Der er selvfølgelig adgang til både internet og printer på komplekset.

 

Værkstederne:

I Fyrets øst- og vestlænge er der mulighed for at arbejde udenfor udstillingssæsonen. Længerne er el-opvarmede og indrettet med håndvask, toiletadgang, strømstik og masser af naturlys.

 

Etableringen af lejligheder og værksteder for kunstnere og forskere på Det Nordatlantiske Fyr er støttet af LAG Thy-Mors.

Unik lokation

Hanstholm Fyr ligger i bogstaveligste forstand på kanten af Danmark. På Holmknuden 60 meter over Vesterhavet med udsigt ud over Nationalpark Thy og den nordatlantiske klithede. Nedenfor skrænten ligger Hanstholm Havn, som er et vigtigt knudepunkt i stedets historie og fortsatte udvikling.

På Fyret er der løbende udstillinger, arrangementer og andre aktiviteter for besøgende og borgere. Men Fyret indbyder til ro og er især i vinterperioden det perfekte sted at opsøge ensomheden og bevæge sig uforstyrret i den omkringliggende natur. På kanten af vandet og landet er der altid horisont til alle sider, og uanset hvor du befinder dig, vil du se og mærke den natur, som gør Hanstholm til et helt særligt sted at være.

Det nyeste udstyr

Vi kan tilbyde fagpersoner at låne et bredt udvalg af teknisk udstyr under opholdet.

Måske du er grafiker eller fotograf og har brug for en professionel og kalibreret skærm i højeste kvalitet og digitale tegneplader?

Eller er I et filmhold, som skal bruge både gimbals til kameraet og windshields til shotguns?

Eller måske er du lydkunstner og mangler en håndfuld active monitors, 7.1 surround, hydrofoner og ambisonic mics? Lyt eksempelvis til LYDPORTs værk, Vejr træk, som duoen kreerede med hjælp fra vores gear og et lokalt grønlandsk kor.

Samskabelse mellem fyr, forskere og kunstnere

Reportage fra konferencen, Hvad med kulturen ved kanten af vandet og landet? – kulminationen af Projekt Menneske & Vind, af zoomstory

Interesseret?

Skriv til adm@hanstholmfyr.dk med dine tanker og ønsker.