Subluna

Rasmus Søndergaard Johannsen

04.07 -

09.07.2023

I Redningshuset, Vestlængen

Finissage søndag den 9. juli, kl. 16.00. Kunstpionererne er vært ved et glas vin og alle er velkomne.


Kære du

Lige omkring midsommer har vi inviteret hele Nordjylland til at deltage i vores afskedsprojekter.

Vi har kurateret en række kunstnere til denne særlige afsked, som bortset fra denne enkelte afstikker til Hanstholm er foregået forskellige steder i Hjørring, hvor det har myldret med vidt forskellige projekter – Værsgo at bygge din egen midi-controller, vælt ud i Hjørring Bjerge eller bryd ind i Arrestens have.

Projekterne er dialogskabende platforme, som afvikles over flere intense dage med kunstnere og lokale.

Denne i Hanstholm er den sidste.

Det hele handler om, at kunsten skal ud af de vante udstillingsrammer. Vi har nemlig lovet, at vi vil bringe nutidskunsten ud til nordjyderne. Derfor håber vi i sagens natur at se dig. At deltage i kunstprojekterne vil være gratis for alle og enhver, der besøger Hanstholm.

Kærlig Hilsen Kunstpionererne

PROGRAM DET SIDSTE AFSKEDSPROJEKT KUNSTPIONERERNE 2023

MANDAG D. 04.07-09.07 (10:00-16:00)
“Subluna”
Det Nordatlantiske Fyr
Tårnvej 7
7730 Hanstholm

Rasmus Søndergaard Johannsen er født i Brovst, men har tidligere arbejdet i Berlin. Bag sig har han haft udstillinger i bl.a. Taiwan, Berlin, London, Paris, Amsterdam mm.

Han har netop startet et nyt kapitel i Stenbjerg og udstiller d. 4.-9. juli, værkserien “Lineated Luminary” på Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm under titlen “Subluna”.

I kraft af sine 6 tæpper vævet af brændenældefibre som kunstneren selv har indsamlet i Stadtpark Humboldthain, som er resterne af 2. verdenskrigs bombardementer af det nordlige Berlin, manifesterer Rasmus Johannsen både verdenshistorien som er til stede i materialet, men samtidig tiden som en forbigående faktor – og hvordan der dannes potentiale af efterladenskaberne.

Tæpperne er efterfølgende behandlet med fotosensitiv væske og belyst af fuldmånens lys i selvsamme park, hvilket giver et fantastisk visuelt udtryk som et brændemærke i naturen – af naturen.

Kuratorerne bag udstillingen vil være til stede hver dag i tidsrummet 10-16.

Kunstpionererne er støttet af Kulturaftale Nordjylland, KulturKANten, Nordisk Kulturfond, Ny Carlsbergfondet, Region Nordjylland, Aalborg Kommune, Hjørring Kommune og IVÆRK.

Arrangeret af Kunstpionererne & Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm