Guidede ture

Lad fyret komme helt ind under huden

Vi tilbyder guidede ture

Hanstholm Fyr kan du mærke historiens vingesus fra første gang, du læner hovedet bagud for at kigge op tårnkronen. Stedet er fyldt med små fortællinger om fyrets egen tilblivelse og er samtidig en vigtig brik I den store Danmarkshistorie om søfart og verdenskrige 

Fyret har et lille korps af frivillige guides, som kender de spændende anekdoter og de komplicerede fakta. Guidede ture kan bookes for små og større grupper ved henvendelse til den daglige leder. Betaling for en guidet tur går ubeskåret til Fyrets drift. 

Den korte version

Turen starter ved fyrmasten og går videre rundt igennem Fyrgården, ind I Maskinhallen og ned I fyrhaven for til sidst at slutte oppe I tårnet med udsigt over hav og nationalpark. Undervejs fortæller guiden Fyrets fantastiske fortælling og viser de små detaljer, man måske ikke selv lægger mærke til. 

Varighed: ca. 1 time 

Den lange version

Turen går først rundt om holmknuden med udsigt over nationalparken og tid til bare at nyde naturen, mens man går. Undervejs fortæller guiden om fauna, flora og kultur afhængig af deltagerne. Gåturen afsluttes ved fyrkomplekset, hvor guiden viser rundt og fortæller den fantiske fortælling om stedet og dets historie. Til sidst kan man vælge at runde oplevelsen af med en tur op I tårnet. 

Varighed: ca. 2 timer (ikke for gangbesværede)  

Steve Messams Watched #3

Den kunstinteresserede version

Turen går rundt I den til enhver tid aktuelle udstilling I fyrkomplekset. Undervejs fortæller guiden om den udstillede kunst, om kunstnerens virke , om kunstprogrammet Hanstholm Art Space og om de bagvedliggende ideer med at skabe et kunststed helt ude kanten. 

Varighed: ca. 1 time 

Mød vores frivillige omvisere

Charlotte Hilligsø Andersen

Jens Grud

Helge Gedebjerg

Simon Toftdahl Olesen

Ditte Svendsen