Between Music

Video-værket ”Fossegrim” i Maskinhallen stammer fra kunstinstallationen ”Breaking the Surface” af Between Music. Fossegrim er en del af i alt 7 installationer som har premiere i 2022. I Breaking the surface udforskes kaos og cyklus inspireret af myter og symboler relateret til vand og de gamle alkymisters tanker om forening mellem modsætniger. Installationerne inviterer publikum ind i en surrealistisk og fabelagtig undervandsverden befolket af mennesker og objekter. De drømmeagtige scenarier er smerteligt maleriske; nedsænket i mysterium, kaos og død, side om side med renhed og skønhed.

Fossegrim, også kendt simpelt som den dystre eller Strömkarlen, er en vandånd eller trold i skandinavisk folklore. Fossegrim spiller violinen, især Hardanger-violinen. Fossegrim har været forbundet med en mølleånd og er relateret til vandånden og kaldes undertiden også näcken (Nøkken) i Sverige. Med sin musik lokker Fossegrim os til at bryde overfladen og gå ned i dybet, der hvor instinkterne råder. Musikken er baseret på optagelser af vandinstrumenter udviklet af Between Music til den internationalt anerkendte undervandskoncert Aquasonic. Between Music (Aarhus DK) skaber og producerer unikke kunstprojekter og innovative performancekoncerter, som er en hybrid mellem musik, live performance, visuel kunst, arkitektur og ny teknologi. Gruppen mestrer en bred pallette af æstetikker, evner og genrer, men finder mest potentiale i rummet mellem disse. Laila Skovmand er kunstnerisk leder og komponist for Between Music.

Between Music (Aarhus DK) skaber og producerer unikke kunstprojekter og innovative performancekoncerter, som er en hybrid mellem musik, live performance, visuel kunst, arkitektur og ny teknologi. Laila Skovmand er kunstnerisk leder og komponist for Between Music.

Koncept/komponist/instruktør: Laila Skovmand, Projektleder og medskaber: Robert Karlsson, Producent: Christina Lidegaard, Performer: Robert Karlsson, Video-optagelser: Faozan Rizal og Lars Stenholt KirkegaardScenografi: Laila Skovmand og Tina Andersen, Visuel supervisor: Katia Engel, Color grading: Gotfat Productions, Video-optagelser, assistance: Henrik Bonde, Lyddesign: Kristian Hverring, Kostume: Weirdwear
Opsætning og tekst: Morten Poulsen. Breaking the Surface er co-produceret af Såna Festival, White Box Munchen og støttet af Aarhus Kommune, Statens Kunstfond og Dansk Komponist Forening.