danmark

Christian Bang Jensen

Født i Frederikshavn (1983). Uddannet billedkunstner fra Malmø Kunstakademi og Det Fynske Kunstakademi. Bor og arbejder i København

Christian Bang Jensen arbejder på tværs af forskellige materialer, ofte i form af skulpturer eller større installationer. Centralt i hans kunst er undersøgelser af forholdet mellem materialer og betydning. Hans arbejde er påvirket af interesser, der kredser om marginal historie, ændrede bevidsthedstilstande, populær kultur og mytologi. Med kunstnerens egne ord: vores forhold til oversete aspekter af historier indenfor både et tidsperspektiv og et bevidsthedsperspektiv.

Christian Bang Jensen arbejder ofte stedspecifikt, og i Hanstholm forholder han sig til et af byens markante håndværk. På Hanstholm Skibssmedje arbejder Christian Bang Jensen forud for udstillingen Landpejling med inspiration fra smedehåndværket som har en helt central funktion på den store industrihavn. Her har man erfaring med smedearbejde oppe i de helt store størrelser. Hanstholm Skibssmedje har i forbindelse med udstillingen været en generøs samarbejdspartner som har givet kunstneren plads og faglig sparring i forhold til hans skulpturelle arbejde.

Fotograf: Ildiko Grant