canada

ella morton

Ella Morton er canadisk billedkunstner, bosat i Toronto. Hendes kunstneriske praksis bygger i høj grad på ekspeditionsrejser rundt i de arktiske områder i Canada, Norge, Island og Finland. 

Ella Morton arbejder primært med fotografiet som medie. Hun udsætter sine fotografier for eksperimentelle analoge processer, når hun arbejder med at fange de sublime og skrøbelige kvaliteter i fjerntliggende landskaber. Ved at arbejde med selve materialebehandlingen af fotografiet, vender hun opmærksomheden mod, hvordan fotomediet ændrer sig i den digitale tidsalder og sætter fokus på, hvordan fotomediet kan anvendes til mere end en objektiv skildring af virkeligheden.

I Ellas Mortons billeder opstår der en form for alkymi mellem materiale, motiv og en dybereliggende mening i de historier billederne fortæller om.

Ella Morton benytter sit residence ophold på fyret til at udforske Hanstholm og omegn. Ella Morton er dog ikke fremmed for fyret og Nordjylland. I 2015 deltog hun i LANDSHAPE festivalen i Hanstholm og skabte i den forbindelse et land art værk til Brønderslev Kommune.

Fotograf: Ildiko Grant