DANMARK

Jesper Dalgaard

Jesper Dalgaard er en dansk billedkunstner, som bor og arbejder i København.

Dalgaard er især kendt for sine store og små konstruktioner, som fungerer som kig ind i andre verdener. Hans miniature-modeller tager form som både grønne utopiske planeter og postapokalyptiske sci-fi-landskaber. Nogle af Dalgaards land art værker er så store, at man kan interagere fysisk med dem.

Med sine værker åbner Dalgaard døren ind til nye forestillinger om hvordan verden kan se ud. Her kan der være fantasier om civilisationer bygget i andre galakser, i en tid hvor mennesket har fået helt nye forudsætninger for at indrette sig.

Hvordan ser verden ud hvis vi prøvede at starte helt forfra, men den viden vi har i dag? Dette bliver sært aktuelt i en coronatid, hvor vores færden i en globaliseret verden pludselig bliver begrænset og taget op til genovervejelse. Jesper Dalgaards værker bliver i denne forbindelse til fartøjer som vi kan stige på i en dialog om hvordan mennesket måske kunne indrette sig i fremtiden. 

I Hanstholm viser Jesper Dalgaard både nye og ældre skulpturelle værker og installationer, nogle af dem med inddragelse af hans originale videoer.

Fotograf: Ildiko Grant