Mari Keski-Korsu

I Redningshuset kan man opleve Mari Keski Korsus projekt ”Biota of Care” (den omsorg for mennesket der ligger i dyre- og plantelivet i en bestemt region, habitat eller geologisk periode) er et tværfagligt projekt der eksperimenterer med menneskekroppen, varmen og forskellige planter for at åbne for energistrøm skabt gennem anvendelsen af piskeris af forskellige træarter. Her forbindes holistiske helbredelses kulturer og hverdags saunakultur til et levende kunstværk. ”Biota of care” inkluderer ritualer og viden om lokale planter i Hanstholm og et specialsyet telt som vil forblive i Hanstholm, hvor en gruppe borgere påtager sig ansvaret for brugen af det fremover, til glæder for lokale borgere!

Den største krise for menneskeheden i dag udgøres af klimaændringer, udryddelse af dyrearter, forurening og et uhyrligt forbrug af naturressourcer, og de sociale årsager der følger af dette. Midt i dette har vi behov for at blive bevidste og (gen) lære en evne til omsorg og kommunikation med andre arter og enheder i de økosystemer vi er en del af. Saunaen er et sted hvor den indbyrdes afhængighed mellem planter og mennesker kan gøres håndgribelig i et ritualistisk og socialt rum. Saunaen kan beskrives som et sted hvor vi kan møde vores sjæl og smelte sammen med omgivelserne. Benyttelse af planteris skaber en berøring med den helbredende kraft forskellige træarter rummer, og åbner de traumer vi bærer på grund af udnyttelsen af jorden.

I Vestlængen kan man opleve videoinstallationen ”Com Scire”, et værk der er baseret på spejltest, dvs Evnen til selvgenkendelse i et spejl. En test som normalt betegner intelligens og selvbevidsthed hos mennesker. Heste betragtes ikke som kvalificerede til dette, selvom nogle af dem faktisk kan opfatte deres egen refleksion i spejlet. Com Scire er et forsøg på dele heste og menneskers spejloplevelse, og sætte fokus på spejlet som en åndelig portal, med fokus på dine forestillinger om hestens oplevelser.