DANMARK

Marianne Jørgensen

Marianne Jørgensen er en af vores markante danske samtidskunstnere. Hun har især gjort sig bemærket med sine store udendørs værker, som ofte skabes i naturmaterialer og interaktioner med landskab og steder. Hun er primus motor i kunstprojektet Skulpturlandsby Selde i Salling, og har solid erfaring med at skabe kunst nye steder, afprøve nye formater, og skabe kunstneriske fællesskaber omkring sine projekter.

I Hanstholm er Marianne Jørgensen blevet en del af det samarbejde som Hanstholm Art Space har indledt med både Hanstholm Havn og Naturstyrelsen omkring udendørs værker. Ved at skabe værker i det offentlige rum kan kunsten møde alle typer borgere – også dem der ikke normalt besøger kunstudstillinger.

Med sine to store værker til Hanstholm ønsker Marianne Jørgensen at skabe en dialog med stedet. En poetisk dialog hvor ordet SKY pludselig er en del af den travle industrihavns landskab, som en daglig erindring om at vi befinder os under den store himmel i landskabet Thy, og at det er tilladt at tænke opad og drømme.

Fotograf: Ildiko Grant