Skotland

Steve Messam

Steve Messam arbejder i de helt store formater og primært udendørs. På et researchbesøg i Hanstholm fik han øjnene op for de mange bunkers, der præger områdets landskaber. I et samarbejde med Hanstholm Havn, Bunkermuseet og Museum Thy, har han udviklet tre store stedsrelaterede værker til bunkere:

  1. Vigsø Strand, 2. Bunker Museet i Hanstholm, og 3. Hanstholm 1 batteriet, hvor der blev afholdt en picnic, så publikum kunne opleve værket. Alle tre steder har han skabt store oppustelige værker, som på helt nye måder sætter fokus på bunkerne. – Som henholdsvis bygningsstrukturer, æstetik og ruiner der nu tages i brug på nye måder. På udstillingen kan man opleve fotos af installationerne samt en real life installation i Redningshuset på Fyret (i åbningstiden).

Steve Messam har under sit ophold været involveret i så forskellige ting som opstarten af en ny erhvervsklub på Det Nordatlantiske Fyr, samt afholdt workshops med børn på Hanstholm Skole. Her skabte børnene, på basis af matematiske modeller, store oppustelige geometriske figurer i 3D.

Fotograf: Ildiko Grant