Norge

Yngvild Nergaard

Yngvild Nergaard har i en årrække udviklet maleriske temaer, som kredser omkring menneskets måde at indrette sig på. – I naturen og i de scenarier vi skaber, når industrien befinder sig i naturen, samt vores konventioner omkring omgang med naturen.

Yngvild Nergaards maleri er begyndt at vokse ud i rummet som en installation. På Hanstholm Fyr opholder hun sig i tre uger, hvor hun sammen med kunstnerkollegaen Hanne Ekkoren udvikler prototyper på udstillingsmateriale, der omhandler et specielt sted uden for Oslo, hvor anonyme hjemløse midlertidigt har beboet et forladt område. Kunstnerne beskæftiger sig med de menneskelige miljøer, der kommer ud af forladte steder og hjemløshed. Sammen har de afholdt en workshop med børn fra Hanstholm Friskole.

På udstillingen Menneskelig Tilstedeværelse har vi bedt Yngvild Nergaard om at udstille i sammenhæng med kunstneren Kaisu Koivisto. Da der i mødet mellem Yngvild Nergaards malerier og Kaisu Koivistos skulpturer kan opstå et interessant, underligt, sjovt eller foruroligende møde.

Fotograf: Ildiko Grant