Den italienske føljeton

Kunstner Misja Kristoffer Rasmussen & adjunkt Amalie Skovmøller

02.07 -

23.07.2023

I Redningshuset, Maskinhallen, Assistentbygningen, Gården

I juli måned kan du deltage i en håndfuld forskellige aktiviteter med et italiensk islæt, som tager udgangspunkt i Misja K Rasmussen aktuelle udstilling, Q VADIS.

Dyk ned i vores føljeton af spændende rundvisninger og foredrag nedenfor. Hold øje med siden og vores Facebook, da det sagtens kan tænkes, at vi udvider med ekstra arrangementer i juli måned.


8. juli, 19:30 – Artist talk: Hvem er mennesket bag Q VADIS – og hvor er det på vej hen?

Kunsthistoriker Amalie Skovmøller inviterer kunstnere, Misja Kristoffer Rasmussen, til en dialog om både ham, hans historie og hans nuværende udstilling ved Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm, Q VADIS. Med sit særlige fokus på kreative processer og viden om antikken og nyklassicismens særlige materialer og arbejde, vil Amalie og Misja i fællesskab zoome helt ind i detaljerne på skulpturerne, som det utrænede øje måske ikke lige fanger til hverdag i udstillingen. Amalie vil her kunne trække på sin forskning og erfaring med formidling fra bl.a. “Ansigt til Ansigt”-udstillingen på Thorvaldsens Museum (2020) og “Som forvandlet! Antik skulptur i farver” på Glyptoteket (2014). Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og komme helt tæt på begge personer.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding grundet de få pladser.

Der er mulighed for tilkøb af et autentisk og let traktement fra det nordlige italien, som Misja selv har nøje udvalgt og medbragt til Hanstholm. Det koster kun 100 kr. og betales via MobilePay til arrangementet.

Tryk her for at sende os din tilmelding med ønsket antal pladser og navne.


12. juli, 14:00
Kunsthistorisk rundvisning i børnehøjde

(kræver ikke tilmelding – gratis for alle under 18)

Med udgangspunkt i Misja Kristoffer Rasmussens udstilling, Q VADIS, ved Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm, vil Amalie Skovmøller vise børn og unge rundt i udstillingen og give en introduktion til kunsthistorien generelt – særligt antikken.


15. juli, 19:30
Et kunsthistorisk indblik i antikken og nyklassicismen med adjunkt Amalie Skovmøller

Kunsthistoriker og adjunkt ved Københavns Universitet Amalie Skovmøller forsker i skulpturer fra antikken og til i dag, med særligt fokus på materialer, kreative processer og receptionen af antikken fra nyklassicismen til i dag. I øjeblikket er hun desuden tilknyttet Berkeley University i Californien, har forskellige projekter, som især fokuserer på hvidt marmor og skulpturer i det offentlige rum. Denne aften ved Fyret vil Amalie invitere os med ind i hendes forskningsområde og give et helt særligt indblik i arbejdsprocesserne i Antikkens Rom og Det Gamle Grækenland.

Billetprisen er 50 kr. Husk tilmelding grundet de få pladser.

Der er mulighed for tilkøb af et autentisk og let traktement fra det nordlige italien, som Misja selv har nøje udvalgt og medbragt til Hanstholm. Det koster kun 100 kr. og betales via MobilePay til arrangementet.

Tryk her for at sende os din tilmelding med ønsket antal pladser og navne.

Arrangeret af Folkeuniversitetet & Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm