Lysmørke

Sebastian Böcking

24.09 -

31.10.2022

I Assistentbygningen

MØRKT LYS I LYST MØRKE – FOTOGRAFIER FRA DEN DANSKE VESTKYST

Dette efterår kan du nyde Sebastian Böckings fotografier på Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm. Sebastian selv fortæller dette om sin udstilling:

“Født i 1978 i Brilon i Tyskland er jeg kommet til Danmark siden min barndom hvor min kærlighed til landet blev grundlagt.

Som uddannet mediedesigner tænker jeg meget visuelt og elsker at fornemme naturen med alle sanser. En af mine yndlingsmåder at fotografere landskaberne er at bevidst holde dem mørke for at understrege stemninger og forskellige lys betingelser. Fordi jeg er stadigvæk fascineret af de skiftende lys- og vejrforhold på den danske vestkyst, kalder jeg denne fotografiske væremåde “LYSMØRKE” som også er et ordspil med ordet “tusmørke”, der samtidig henviser til dette miljø.

Mørkt lys i lyst mørke er kun tilsyneladende en modsigelse, fordi lys og mørke betinger hinanden og naturen skaber stemninger i en bred vifte af variationer. Dramatiske vejrforhold i januarstorme eller blot korte regnbyger i aftensolen skaber magiske lysstemninger, der skaber vidunderlige momenter og flygtige øjeblikke. Jeg prøver at sætte noget op imod tabet og vil bevare noget som ikke kan fastholdes.

Mine fotografier blev udstillet flere gange ved særlige og fantastiske steder i Danmark, for eksempel i Doverodde Købmandsgård, Bovbjerg Fyr og nu ved det fantastiske nordatlantiske fyr i Hanstholm, som jeg elsker siden barndommen. “

Arrangeret af Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm