04.05 -

04.05.2023

I Fyrtårnet, Gården

Den 4. maj er det 78 år siden, at budskabet om Danmarks befrielse fra tysk besættelse lød gennem radioen. Mere end fem års besættelse var nu overstået, og danskerne kunne ånde lettede op og vende tilbage til det normale liv. Besættelsen trak dog lange spor, hvilket Hanstholm stadig bærer præg af i form af de mange tyske bunkere.

Befrielsesaftenen markeres i Hanstholm om aftenen den 4. maj i et samarbejde mellem Bunkermuseum Hanstholm, Thy Sangskole og Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm.

Arrangementet begynder på museet med en kort fortælling om besættelsen på Hanstholm, og vi vil derefter bevæge os gennem museet og bunkeren. Undervejs vil vi sammen synge en række sange, som knytter sig til besættelsestiden og foråret.

Fællessangen guides af Kristina Brogaard, Thy Sangskole, og akkompagneres af den unge klarinettist Sarah B. Pedersen, som startede sin musikundervisning på Musikskolen i Thy og netop har afsluttet MGK i Holstebro, samt Olaf Waldeck, som endnu en gang har valgt at tage turen fra Tyskland for at kunne deltage med sit smukke trompetspil til markeringen af 4. maj.

Der er lagt an til en stemningsfuld og bevægende fællessang, hvor vi bruger naturen og bunkerne som ramme for tone og fællesklang.

Derefter går turen i egne biler til Hanstholm Fyr, hvor Hanstholm Fyrs støtteforening er vært ved en kop kaffe, mens museumsinspektør Jens Andersen fortæller om Fyrets historie under Besættelsen.

Der er selvfølgelig mulighed for at komme op i fyrtårnet og nyde den fantastiske udsigt.

Arrangeret af Bunkermuseum Hanstholm, Thy Sangskole & Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm