Sandkind

Daily Fiction & Tora Balslev

13.08.2023

I Vestlængen

Den 13. august kl. 20:00 i Vestlængen

Pris: 50 kr. betales ved indgang.

Tilmelding til simon@hanstholmfyr.dk


NYT VÆRK AF DAILY FICTION MED 55 LITER KROP OG 55 LITER SAND

SANDKIND ER EN KOREOGRAFISK UNDERSØGELSE AF RELATIONEN MELLEM KROP, NATUR OG DET ANDET-END-MENNESKELIGE, OG EN SAGTE HYLDEST TIL SAMEKSISTENS MELLEM MENNESKE OG MATERIALE. 

SANDKIND af Daily Fiction er et værk med 55 liter krop og 55 liter sand. Et værk, hvor publikum sammen skaber et enkelt univers af sand, som performer Tora Balslev indtager. Jorden tog form for 4,6 milliarder år siden. Meteorider som fløj i rummet samlede sig over lang tid og blev til planeten. I jordens kappe smelter stoffet, ved skorpen er det hårdt. Bjerge eroderer, kornes ned, bliver til sand. Man kan sige, at et sandkorn er den mindste sten i verden. Den mindste klippe i verden. Men stadig en klippe. Noget at holde fast i. Sand, som Tora Balslev former og bliver formet af. Som vi med vores væren-i-verden former og formes af; mennesker såvel som omgivelser. Sand og krop udgør et skulpturelt foranderligt hele, der i sin langsommelighed inviterer os ind i en uendelighed – af ro. En kontemplativ ro, der minder os om betydningen af fordybelse og opdagelse. En ro, der forbinder os til det univers, vi er født i og udgøres af. Performancen er en koreografisk undersøgelse af relationen mellem kroppen og det mere-end-menneskelige. En sagte hyldest til sameksistens mellem menneske og natur. En blid invitation til at tage ansvar for vores handlinger og omgivelser. 


LOKALE VERSIONER I DANMARK OG NORGE

SANDKIND kan opleves på en række spillesteder i Danmark og Norge. Forestillingen skabes ved brug af lokalt sand fra hvert spillested; både for at det knytte forbindelse mellem forestilling og de enkelte spillested, og for i bæredygtighedens navn ikke sætte CO2-aftryk med fragt af materialer. SANDKIND af Daily Fiction kan på nuværende tidspunkt opleves følgende steder:

Kunstsenter Agder i Kristiansand (NO)
Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm
Kunstcenter Silkeborg
Bad Teater Momentum i Odense


OM KUNSTNERNE BAG VÆRKET

Tora Balslev er stifter og leder af Daily Fiction, en forening i det frie felt, som skaber performative værker i samarbejde med kulturaktører i hele landet. Tora arbejder med en koreografisk metode, som annullerer kontrollen af bevægelse. kropsligt lader hun noget andet overtage sine bevægelser. Teknikken har baggrund i butoh dans og trækker tråde til shamanisme og animisme. Her opstår et rum for at undersøge kontrol, hierarki og relationer. I sin praksis er hun optaget af at vække ny intimitet med vores andet-end-menneskelige omgivelser, såsom asfalt, skoven, sand eller mobiltelefoner. En performativ praksis i at skabe slægt med natur og ressourcer; en fortsat øvelse i at knytte jordnære bånd, der kan lede til ansvar. Tin Soheili er filmkomponist med stor erfaring inden for scenekunst. I SANDKIND skaber Tin stemningsmættede lydlandskaber med konkrete optagelser af materialer, som bearbejdes musikalsk. Dramaturg Betina Birkjær har virke som både forfatter, dramaturg og iscenesætter indenfor sensorisk scenekunst, og hun bidrager til SANDKIND med klarhed i tekst, fortælling og sensorisk rejse. Koreografisk konsulent Antoinette Helbing er øje udefra og giver bevægelsen skarphed og konsekvens. Sammen udgør de to et stærkt team, som begge var medskabere i Daily Fictions roste værker City Matters (2021) og STOFskifte (2022). Martin Danielsen er lysdesigner med stor erfaring i at kombinere et smukt visuelt lysdesign med enkle løsninger, der fungerer i brug på turné.


KREDITERING & INFO

KONCEPT, KOREOGRAF & PERFORMER Tora Balslev
MUSIK Tin Soheili
DRAMATURG Betina Birkjær
KOREOGRAFISK KONSULENT
Antoinette Helbing
LYSDESIGNER Martin Danielsen
PRODUCENT prfrm – produktion og formidling af scenekunst

VARIGHED Ca. 50 min. ALDER Fra 16 år
INFO Se www.dailyfiction.dk Forestillingen er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond

Arrangeret af Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm