23. – 24. februar 2019

KONFERENCE: Hvad med kulturen i kanten af vandet og landet?

Kom og oplev, når kulturjournalist Anders Christiansen fra Radio 24Syv fører os igennem to dage med kulturelle oplæg, kulturelle debatter, kulturelle oplevelser og en hyggelig kulturel fest.

Alle er velkomne.

Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm har gennem det seneste år gennemført projektet Menneske og Vind, hvor kunstnere og videnskabsfolk gennem arbejdsophold på fyret har fordybet sig i egne og i samskabende projekter.
Over de næste to år gennemfører vi udstillingsprogrammet Hanstholm Art Space, der rækker langt ud over både fyrkompleksets matrikel og lyskeglens rækkevidde.
Denne slut- og startmarkering ser vi som en god anledning til at reflektere over nogle af de aspekter, der gør sig gældende i samtidens kunst- og kulturliv, som det udspiller sig, og som det kunne udvikle sig.
Konferencen byder på oplæg, debat og aktuel kultur, samt fremførelser af projekter under Mennesker og Vind.
Her mødes kunstnere, kulturinteresserede, fagfolk og politikere for i fællesskab at blive klogere sammen.

Vi arbejder med to temaer:

• Fredag den 22. februar fra kl. 13-18 bearbejder vi spørgsmålet: ”Hvad med kulturen på kanten?”

Fredag aften deler vi et godt måltid i fyrets hyggelige rammer.

• Lørdag den 23. februar fra kl. 10-16 arbejder vi med ”Kunstens og kulturens publikum og penge” hvad skal samtidskunsten i Nordjylland leve af?

Begge dage har vi oplæg og fremførelser fra de aktuelle residenter i projekt Menneske og Vind krydret med faglige oplæg og debatter. Desuden er der tid til netværk og til at nyde vores smukke bygninger og vores aktuelle udstillinger.