Slow Works

Berørte blå vinger

Udstilling: Berørte Blå Vinger
Slow Works — Benthe Boesen & Troels Schwarz

Udstillingssted
Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm
01.05.2021 – 27.06.21
Åbent fredag – søndag fra 11:00 – 16:00

Kunstner- og designduoen Slow Works er optaget af naturens balance. Med denne udstilling vil de gøre os opmærksomme på, hvor let vi påvirker naturen omkring os. Vi er en del af naturen. Den er en del af os.

Kunstværket »Berørte blå vinger« er skabt i et tværfagligt samarbejde mellem naturvidenskab og kunst. Ønsket er at formidle et naturvidenskabeligt emne i et kunstfagligt udtryk med udgangspunkt i Nationalpark Thys unikke og ikoniske art, sommerfuglen ensianblåfugl.

Slow Works formidler ensianblåfuglens flygtige livscyklus gennem et poetisk og sanseligt værk med bl.a. 50 meter letvævet bomuld, som de har farvet i hånden med plantefarven indigo.

Slow Works har skabt det samlede værk og den kunstneriske formidling.

Nationalpark Thy har bidraget med naturvidenskabelig viden.

Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm har bidraget med kuratorisk viden og værkstedsfaciliteter.

Om Slow Works
Slow Works bor i Klitmøller lige opad Nationalpark Thy. Kunstner- og designduoen består af Benthe Boesen, beklædnings- og tekstildesigner, og Troels Schwarz, grafisk designer. De arbejder i spændingsfeltet mellem de to fagligheder, som oftest kommer til udtryk i simple grafiske silhuetter. De finder inspiration i naturen og dens rå elementer. Slow Works er fascinerede af og arbejder med planterigets farveunivers og skaber naturlige farver fra planter og blomster ud fra gamle håndværkstraditioner.

Farven blå og det blå farvespektrum fra planten indigo er Slow Works’ største passion og signaturfarve. Duoen arbejder ud fra den tusind år gamle indigotradition, hvor farveskalaen skabes med rene naturprodukter: Indigo, frugtsukker og kalk.

 

Kunstprojektet er støttet af
Den Jyske Kunstfond
Grethe & Jørgen P. Bornerups Fond
Kulturelt Samråd i Thisted Kommune
Nationalpark Thy
Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm

Kontakt